Bespaar op uw energierekening met een warmtepomp

Warmtepomp

Bespaar op uw gasrekening met een warmtepomp

  • Gratis telefonisch adviesgesprek en offerte op maat
  • Een warmtepomp die past bij uw woonsituatie
  • Vakkundige installatie binnen 3 maanden
We werken samen met HeatTransformers. Voor een warmtepomp sluit u een overeenkomst met hen. Centraal Beheer bemiddelt hierin.

Verduurzamen en besparen met een warmtepomp

Met een warmtepomp verwarmt u uw huis voor een groot deel met elektriciteit. Soms zelfs helemaal! Dat is goedkoper dan verwarmen met gas. Goed voor het milieu én u bespaart meteen op uw gasrekening. Bekijk welke warmtepomp geschikt is voor uw woning.

Warmte met korting

Tot en met 15 april biedt onze partner Heattransformers tot € 1000,- korting op een selectie warmtepompen. Tot de voorraad op is. Dus wees er snel bij! De korting wordt automatisch verrekend met uw aanvraag. De warmtepompen waar u korting op krijgt zijn: Daikin Intergas 8kw, Nefit Bosch Compress 3000i 5kW en Intergas Xtend 5kw.

Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?

Is uw woning goed geïsoleerd? Dan is uw woning meestal geschikt voor een warmtepomp. Als u energielabel C of lager heeft, dan is het goed om eerst de isolatie te verbeteren. Bekijk de mogelijkheden voor woningisolatie. Twijfelt u of uw woning geschikt is voor een warmtepomp? Doe dan onze scan.

Doe de scan

Hoe werkt een warmtepomp? 

Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Deze warmte is nog te koud om uw huis te verwarmen. Daarom verwarmt de warmtepomp dit tot de juiste temperatuur. Op koude dagen kost dit meer energie dan op warme dagen. Een warmtepomp werkt op elektriciteit. U verbruikt minder of geen gas, maar meer stroom. Om die reden wordt een warmtepomp vaak gecombineerd met zonnepanelen. Dan wekt u zelf de energie op die de warmtepomp verbruikt. Dat is nog duurzamer voor het milieu en uw portemonnee.

Soorten warmtepompen

Meest gekozen

Hybride buitenlucht-warmtepomp

Dit is de meest gekozen warmtepomp. En ook gelijk de voordeligste van alle soorten warmtepompen. Het is een combinatie van een warmtepomp met een cv-ketel. Met een hybride warmtepomp verwarmt u uw huis elektrisch, met de cv-ketel in de aanslag. Die springt bij als het buiten toch te koud wordt. De cv-ketel zorgt ook voor het warme water van de douche en kraan. Met een hybride warmtepomp bespaart u flink op uw gasverbruik, zonder verlies van comfort.

All-electric ready warmtepomp

Met een all-electric ready warmtepomp zorgt u ervoor dat u in de toekomst volledig van het gas af kan. U start met een hybride combinatie. Dus een warmtepomp en een cv-ketel. Alleen de all-electric ready warmtepomp heeft vaak een groter vermogen, waarmee u uiteindelijk volledig van het gas af kunt. Het moment waarop u dat wilt doen, heeft u zelf in de hand. Zo kunt u bijvoorbeeld eerst nog de isolatie en het verwarmingssysteem van uw woning verbeteren. Bent u klaar om over te gaan op volledig gasloos? Dan krijgt u een boilervat om het water te verwarmen voor uw douche en kraan en heeft u uw cv-ketel niet meer nodig. 

All-electric warmtepomp

Met een all-electric warmtepomp verwarmt u uw woning elektrisch. U gaat volledig van het gas af. Een boilervat zorgt voor het warme water voor de kraan en douche. Hier heeft u geen cv-ketel meer voor nodig. Bereid uw huis goed voor op een all-electric warmtepomp. Zorg dat uw woning goed geïsoleerd is. En dat uw verwarmingssysteem voor lage temperaturen geschikt is. De kosten voor een all-electric warmtepomp zijn hoger dan bij een hybride warmtepomp. Met deze warmtepomp bent u helemaal klaar voor de toekomst.

Aanvraag warmtepomp in 3 stappen

Zodra u uw aanvraag heeft gedaan, ontvangt u een e-mail van onze partner HeatTransformers. Hierin staat de uitnodiging om een online scan in te vullen over uw woonsituatie. Ook vragen ze u een aantal foto’s op te sturen. Bijvoorbeeld van de plek van de warmtepomp (buiten- en binnenunit), uw cv-ketel, leidingwerk en thermostaat. Zo is de adviseur goed voorbereid op het adviesgesprek.

Tijdens het adviesgesprek bespreekt u met de adviseur uw wensen en persoonlijke woonsituatie. U neemt samen de verschillende mogelijkheden door. Na het gesprek krijgt u de berekening van uw besparing en een vrijblijvende offerte op maat.

Gaat u akkoord met de offerte? Dan wordt de warmtepomp voor u besteld. HeatTransformers houdt u op de hoogte over de levering en de voorbereidingen van installatie. Meestal kan installeren al binnen 3 maanden nadat u de offerte heeft getekend.

Subsidie voor uw warmtepomp

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u overheidssubsidie aanvragen. U ontvangt gemiddeld € 2.500,- subsidie voor een warmtepomp. Dit bedrag hangt af van het type apparaat dat u kiest.

Bekijk de mogelijkheden voor uw huis

Doe de scan en bekijk de mogelijkheden om uw woning te verduurzamen. U beantwoordt een aantal vragen en u ziet meteen welke andere maatregelen u kunt nemen om duurzamer te wonen.

Veelgestelde vragen

Voor de berekening in onze online scan gaan we uit van de gemiddelde prijs van een hybride warmtepomp. De hybride warmtepomp is op dit moment de meest gekozen warmtepomp. We houden rekening met de huidige gasprijs, de extra stroom die u verbruikt en de kosten daarvan.

Een warmtepomp neemt meer ruimte in dan een cv-ketel. Het is goed om van tevoren te bekijken waar u de warmtepomp kunt plaatsen.

HeatTransformers is onze partner voor warmtepompen, zij leveren in heel Nederland snel en efficiënt. Het team bestaat uit specialisten en ervaren installateurs. Ze geven u persoonlijk en eerlijk advies. En dit gebeurt allemaal op afstand, handig toch? HeatTransformers regelt alles voor u, van helder advies tot vakkundige installatie. U sluit een overeenkomst met hen. Wij bemiddelen hierin door u in contact te brengen met HeatTransformers. Wij ontvangen een vergoeding van HeatTransformers voor onze bemiddeling. Dat maakt de prijs voor u natuurlijk niet hoger.

Gaat u akkoord met de offerte? Dan wordt de warmtepomp voor u besteld. HeatTransformers houdt u op de hoogte over de levering en de voorbereidingen van installatie. Meestal kan installeren al 3 maanden nadat u de offerte heeft getekend.

We doen ons best u zo goed mogelijk te helpen. Bent u helaas toch ontevreden? Dan horen wij dat graag. Mail ons naar duurzaamwoongemak@centraalbeheer.nl.

Als u niet tevreden bent met ons antwoord op uw vraag of de afhandeling van uw klacht dan kunt u voor meer informatie ook terecht op het Europese platform voor alternatieve geschilbeslechting.