Voor 8 personen
INGREDIËNTEN:
- 1 kg rijpe tomaten (of 2 blikken tomatenblokjes van 400 g)
- 1 ui, grof gesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 wortel, geschild en in stukjes
- 1 stengel bleekselderij, in stukjes
- 750 ml groentebouillon (zelfgemaakt of van een blokje)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 laurierblad
- 1 theelepel suiker (optioneel, afhankelijk van de zuurheid van de tomaten)
- 100 ml room (optioneel voor een romigere soep)
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicum (optioneel, voor garnering)
BEREIDING:
- Verhit olijfolie in een pan en bak de ui, wortel, bleekselderij en knoflook 5-7 minuten.
- Voeg de tomaten (vers of uit blik) toe en bak kort mee.
- Voeg de groentebouillon, laurierblad en eventueel suiker toe. Breng aan de kook en laat 20-25 minuten zachtjes pruttelen.
- Verwijder het laurierblad en pureer de soep glad met een staafmixer of blender.
- Voeg room toe (optioneel) en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer met basilicum of extra room naar keuze.