Foto van Raimond

Tomatensoep met romige twist

Recept van Raimond van der Klift

10 dec 2024

Voor 8 personen

INGREDIËNTEN:

  • 1 kg rijpe tomaten (of 2 blikken tomatenblokjes van 400 g)
  • 1 ui, grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 wortel, geschild en in stukjes
  • 1 stengel bleekselderij, in stukjes
  • 750 ml groentebouillon (zelfgemaakt of van een blokje)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel suiker (optioneel, afhankelijk van de zuurheid van de tomaten)
  • 100 ml room (optioneel voor een romigere soep)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum (optioneel, voor garnering)

BEREIDING:

  1. Verhit olijfolie in een pan en bak de ui, wortel, bleekselderij en knoflook 5-7 minuten.
  2. Voeg de tomaten (vers of uit blik) toe en bak kort mee.
  3. Voeg de groentebouillon, laurierblad en eventueel suiker toe. Breng aan de kook en laat 20-25 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Verwijder het laurierblad en pureer de soep glad met een staafmixer of blender.
  5. Voeg room toe (optioneel) en breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer met basilicum of extra room naar keuze.