Vloerisolatie
Bespaar op uw energierekening
- Gratis en vrijblijvend adviesgesprek
- Professionele inspectie door onze partner
- Korte terugverdientijd
Bij vloerisolatie wordt via de kruipruimte een isolerende laag aan de onderkant van uw vloer aangelegd. In de meeste gevallen is dit een isolatieschuim, een isolatiefolie of minerale wol.
Bij vloerisolatie is het belangrijk dat u een kruipruimte heeft die minimaal 50 cm hoog is én een ingang heeft.
U kunt voor een gratis en vrijblijvend advies terecht bij onze partner Takkenkamp. Isolatiespecialist met ruim 80 jaar ervaring.
De deskundigheid van Centraal Beheer en de ervaring van Takkenkamp. Daarmee bent u zeker van kwaliteit, goede service én een natuurvrije woning.
U wilt uw huis verduurzamen. Maar hoe betaalt u dat? Van spaargeld tot subsidie. Wij zetten de mogelijkheden voor u op een rij.
Bekijk de mogelijkheden voor vloerisolatie via onze online scan. Is uw interesse gewekt? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.
Nadat u een adviesgesprek heeft aangevraagd, belt onze partner Takkenkamp u voor een telefonische intake. Daarna volgt een inspectie bij u thuis om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Na het gesprek krijgt u een offerte op maat.
Gaat u akkoord met de offerte? Slimme keuze! Vaak wordt uw vloer in 1 dag geïsoleerd.
Wilt u weten wat isoleren u oplevert? Doe dan onze isolatiescan. U krijgt inzicht in de kosten. En ziet binnen hoeveel tijd u dit terugverdient.
Vloeren van woningen die voor 1982 zijn gebouwd, zijn meestal niet geïsoleerd. Dit merkt u aan een koude vloer, tocht in huis of een vochtige kruipruimte. Door uw vloer te isoleren kunt u dit oplossen. En u bespaart meteen energie. Maar er zijn nog meer voordelen.
Minder stookkosten betekent minder CO2-uitstoot. Vloerisolatie is dus een goede keus voor het milieu.
Met vloerisolatie stijgt het energielabel van uw woning. En daarmee ook de waarde van uw huis.
Met een goed geïsoleerde vloer wordt uw vloer tot wel 3 graden warmer. Dus u kunt fijn zonder pantoffels rondlopen.
Er is een landelijke subsidieregeling voor isolatie. Voor 1 isolatiemaatregel krijgt u tot 15% van de kosten terug. Voor 2 of meer maatregelen tot 30%. Zo wordt isoleren een stuk goedkoper. Check via de Energiesubsidiewijzer van Milieu Centraal of u subsidie kunt krijgen. Wilt u hulp met uw subsidieaanvraag?
Bent u benieuwd op welke manieren u uw woning kunt isoleren? En wat erbij komt kijken? Bekijk dan de video.
Met onze diensten nemen wij u veel werk en zorgen uit handen bij het verduurzamen van uw huis. Ook als u geen klant bent van Centraal Beheer. Geen gedoe, wel zo makkelijk. Houdt u ‘energie over’ voor leuke dingen.
Van het eerste persoonlijke advies tot en met de monteurs bij u thuis voor de installatie: wij zorgen dat het goed komt. Dankzij onze eigen experts, onze uitstekende klantenservice en onze betrouwbare installatiepartners. En ook dit: toch niet helemaal tevreden? Dan zetten we nog een extra stapje voor u. Alles voor een oplossing.
Bent u benieuwd wat isolatie u kost en oplevert? Of hoe Evelien haar gasverbruik met 40% verminderde door haar woning te isoleren? Lees de interviews.
De kosten voor vloerisolatie verschillen per type huis. Gemiddeld kunt u rekenen op een prijs van € 2.500,- tot € 5.000,-. Hoe hoog de kosten precies zijn, hangt af van het materiaal en de arbeidsuren. Maar ook de dikte van de isolatielaag en het aantal vierkante meters is van belang. Gemiddeld verdient u de kosten van vloerisolatie binnen 6 jaar terug. Goed om te onthouden is wel: voor vloerisolatie betaalt u één keer, maar de besparing ziet u elk jaar terug op uw energierekening. Bovendien is het ook nog eens goed voor de waarde van uw huis.
Doe de scan en u ziet in 1 minuut de kosten en besparingen. Zo weet u meteen waar u aan toe bent. Wist u dat u ook subsidie kunt ontvangen voor de isolatiemaatregelen die u neemt? Voor 1 isolatiemaatregel krijgt u tot 15% van de kosten terug. Voor 2 of meer maatregelen tot 30%. Zo wordt isoleren een stuk goedkoper.
Of vloerisolatie mogelijk is, hangt af van het bouwjaar van uw huis. Ook is er soms al isolatie aanwezig. Vaak staat dat in uw taxatierapport of het rapport van uw bouwkundige keuring.
Bouwjaar voor 1930
De meeste huizen uit deze periode hebben geen kruipruimte. Vloerisolatie is in de meeste gevallen dan ook geen optie. Eventueel zou een isolatiebedrijf met u mee kunnen denken over alternatieven.
Bouwjaar tussen 1930- 1975
De meeste huizen uit deze periode hebben wel een kruipruimte. En deze is vaak niet of nauwelijks geïsoleerd. Vloerisolatie is dan een goede keuze: u bespaart meteen op uw energiekosten en u verhoogt uw woonplezier.
Bouwjaar tussen 1976 - 1991
Grote kans dat uw huis al een vorm van vloerisolatie heeft. Het kan de moeite waard zijn om uw vloerisolatie te verbeteren. Check hoe dik de bestaande laag isolatiemateriaal is: bij 5 tot 7 centimeter is de isolatie matig en kan er nog een flinke laag bij.
Bouwjaar na 1991
Uw huis is al goed geïsoleerd. U kunt beter naar andere mogelijkheden zoeken om uw huis te verduurzamen. Zonnepanelen is dan bijvoorbeeld een goede keus.
Vaak wordt uw vloer in 1 dag geïsoleerd. De medewerkers van isolatiespecialist Takkenkamp geven u een schatting nadat ze langs zijn geweest voor de inspectie van uw woning.
Het verschil is dat bij vloerisolatie de onderkant van de begane grond vloer wordt geïsoleerd. En bij bodemisolatie de bodem van de kruipruimte.