Bladerdeeg kerstboom met spinazie en kaas
8 personen
INGREDIËNTEN:
· 4 plakjes bladerdeeg
· 200 g spinazie
· 100 g roomkaas
· 100 g geraspte jonge kaas
· 1 teentje knoflook (fijngehakt)
· 1 ei (voor het bestrijken)
· Peper en zout
· 1 el sesamzaadjes
· 1 el pijnboompitten
· 1 el Parmezaanse kaas (geraspt)
Voor de versiering:
· 1 rode paprika (voor de "kerstballen")
· Enkele takjes verse rozemarijn (voor de stam)
BEREIDING:
- Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht).
- Bladerdeeg en vulling: Snijd 4 plakjes bladerdeeg in driehoeken en rol ze uit. Bak 200 g spinazie met 1 teentje knoflook, laat uitlekken en meng met 100 g roomkaas en 100 g geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout.
- Opbouwen: Leg de grootste driehoek bladerdeeg op een bakplaat. Bestrijk met het spinazie-kaasmengsel en bouw de kerstboom op met kleinere lagen deeg en vulling.
- Afwerken: Bestrijk met 1 losgeklopt ei, bestrooi met sesamzaad, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Bak 20-25 minuten.
- Decoreren: Versier de kerstboom met stukjes rode paprika als kerstballen en rozemarijn als stam.