Veelgestelde vragen

Bekijk de meest gestelde vragen over woningisolatie

Veelgestelde vragen over woningisolatie

Met onze online scan ziet u meteen of uw woning geschikt is voor isolatie. U vult enkele gegevens in over uw woning en situatie. En wij bekijken de mogelijkheden. In een overzicht ziet u welke vorm van isolatie mogelijk is. Wat de kosten zijn en wat de terugverdientijd is. En wilt u daarna een uitgebreide offerte? Maak dan meteen een afspraak maken met een adviseur van Takkenkamp. Hij komt gratis en vrijblijvend bij u langs om uw wensen te bespreken en de situatie te bekijken.

Binnen 1 dag is uw spouwmuur geïsoleerd. De vakmannen brengen kleine boorgaten aan in de voegen van uw muur. Ze blazen isolatiemateriaal in de spouwmuur en brengen zo nodig ventilatie aan. Daarna maken ze de boorgaten dicht met voegspecie in de kleur van uw voegen. De vakmannen werken alles netjes af, zodat u er na afloop niets meer van ziet.

Binnen 1 dag is uw vloer geïsoleerd. De vakmannen gaan via de kruipruimte onder de vloer. Daar brengen zij het isolatiemateriaal aan onder de vloer. Of op de bodem van de kruipruimte als de kruipruimte lager is dan 50 cm. Na afloop ruimen ze alles netjes op, zodat u kunt genieten van een warme vloer en een lagere energierekening.

Bij dakisolatie plaatsen de vakmannen isolatieschuimplaten tussen de balken aan de binnenkant van het dak. Als u dat wilt werken ze de platen netjes af. Na afloop ruimen zij alles op, zodat u kunt genieten van een comfortabele temperatuur en een lagere energierekening.

Voor isolatie werken wij samen met Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers. Takkenkamp is specialist op het gebied van isolatie. Hun team van vakmannen is klantgericht en staat voor kwaliteit. Vaak kunnen zij de isolatie binnen 1 dag aanbrengen. Natuurlijk ruimen ze na de klus alles netjes op. Zodat u niets anders hoeft te doen dan genieten van een comfortabel huis en een lagere energierekening.

Onze partner Takkenkamp gebruikt Isover Insulsafe Cavity inblaaswol om uw spouwmuur te isoleren. Dit product is speciaal ontwikkeld voor het na-isoleren van bestaande, ongeïsoleerde spouwmuren.

Bij de keuze van isolatiemateriaal let onze partner op verschillende eigenschappen. Zoals de isolatiewaarde, afwerkingsniveau, stootvastheid, akoestiek en prijs. Ook is de brandveiligheid (brandklasse A) van het materiaal heel belangrijk. Tijdens een adviesgesprek vertelt een adviseur van Takkenkamp u hier meer over.

Onze partner Takkenkamp isoleert natuurvriendelijk. Alle werknemers hebben een speciale training gehad. En weten alles over hoe belangrijk kwetsbare vogels en vleermuizen zijn voor de natuur in ons land. Een adviseur geeft niet alleen advies over de isolatieoplossingen en wat de kosten zijn. Maar brengt ook in kaart hoe je een woning natuurvrij maakt. Ze kijken naar nieuwe plekken waar de dieren kunnen wonen. Zonder dat ze gestoord worden tijdens hun winterslaap of het broedseizoen.

Om uw woning natuurvrij te maken, sluiten de experts eerst de kieren en naden rondom de spouw. Ook worden speciale flappen geplaatst. Waardoor de dieren de spouw kunnen verlaten, maar niet meer terug kunnen komen. Daarna plaatsen zij verblijfplaatsen voor vleermuizen en vogels in de spouw. Zodat ze na de isolatie een veilige plek hebben. In dit artikel vertellen wij u alles over natuurvriendelijk isoleren. En hoe u dat aanpakt.

In Nederland is natuurvriendelijk isoleren sinds augustus 2023 verplicht geworden. U mag niet meer uw huis isoleren zonder vooraf maatregelen genomen te hebben. Anders overtreedt u de Wet natuurbescherming. Ook als u het isoleren door een bedrijf laat uitvoeren, bent u verplicht als opdrachtgever om de natuur te beschermen. En uw woning natuurvrij te maken.

Een Soortenmanagementplan, smp of pre-smp, vertelt ons over waar beschermde dieren leven en hoeveel er zijn. Zo kunnen we deze dieren beschermen en ervoor zorgen dat ze blijven bestaan of zelfs beter af zijn. Een ecoloog maakt een (pre-)smp voor een bepaalde plek, meestal samen met de provincie of gemeente. Heeft uw gemeente al een (pre-)smp? Dan kunt u een ontheffing aanvragen bij uw gemeente. Daarmee kunt u de verduurzamende maatregelen laten uitvoeren. Heeft uw gemeente dit nog niet? Dan kunt u pas een ontheffing aanvragen als u kunt uitsluiten dat er beschermde dieren zitten op of rond de plek van de maatregel.

Takkenkamp ontvangt van ons de gegevens die jij invult op het formulier om een afspraak te maken voor een adviesgesprek. Je persoonlijke code en personeelsnummer delen we niet. Takkenkamp geeft aan ons door of er een overeenkomst tussen jou en Takkenkamp is gesloten voor het isoleren van jouw woning. En de hoogte van het offertebedrag. Daarmee bekijken wij of en hoeveel saldo je nog over hebt.

We doen ons best u zo goed mogelijk te helpen. Bent u helaas toch ontevreden? Dan horen wij dat graag. Mail ons naar duurzaamwoongemak@centraalbeheer.nl.

Als u niet tevreden bent met ons antwoord op uw vraag of de afhandeling van uw klacht dan kunt u voor meer informatie ook terecht op het Europese platform voor alternatieve geschilbeslechting.

Staat uw vraag er niet tussen?

Bekijk onze veelgestelde vragen en contactgegevens.

Lees meer