Aansprakelijkheidsverzekering
De aansprakelijkheidsverzekering geldt vaak voor het hele gezin. Na een scheiding sluiten de ex-partners ieder hun eigen aansprakelijkheidsverzekering af. Zijn er kinderen? Dan moeten die op de verzekering van één van de ouders worden meeverzekerd. Vaak is dat de ouder bij wie het kind het meest verblijft. Maar de ouders kunnen hier ook afspraken over maken.
Inboedelverzekering
Bij een scheiding worden de spullen vaak verdeeld. Blijft 1 van de ex-partners in het huis wonen? Dan kan die de inboedelverzekering houden. De premie kan wijzigen. Bijvoorbeeld omdat de gezinssamenstelling verandert. Het is dus handig om opnieuw een berekening te maken.
Opstalverzekering
Heeft u een koophuis? Dan moet u meestal een opstalverzekering afsluiten. Hiermee verzekert u uw woning, tuin en de vaste onderdelen in uw woning. Een keuken bijvoorbeeld. Blijft u na de scheiding achter in het koophuis waar u beiden in woonden? Dan hoeft u de opstalverzekering alleen maar op uw naam te zetten. De premie kan wel wijzigen als de gezinssamenstelling verandert.
Autoverzekering
Heeft u een gezamenlijke auto als u gaat scheiden? De schadevrije jaren zijn alleen voor de partner op wiens naam de auto stond. De andere partner gaat bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering mogelijk meer premie betalen. Bij Centraal Beheer is het mogelijk om de schadevrije jaren bij een scheiding over te dragen aan de ex-partner.
Reisverzekering
Na de scheiding gaat u waarschijnlijk niet meer samen op vakantie. U regelt dan beiden uw eigen verzekering. U kunt kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Dan bent u altijd verzekerd. Heeft u na de scheiding voorlopig geen plannen om op reis te gaan? Dan kunt u ook wachten. Dat scheelt in de kosten. Als u weer op reis gaat sluit u een kortlopende of doorlopende reisverzekering af.
Overlijdensrisicoverzekering
Als u uit elkaar gaat, denkt u vast aan het opzeggen van uw verzekeringen. Maar wat als uw ex-partner overlijdt? Meer informatie over de overlijdensrisicoverzekering bij scheiden leest u
hier.
Rechtsbijstandverzekering
De gezamenlijke rechtsbijstandverzekering dekt bij een scheiding in sommige gevallen de kosten van een mediator. Na de scheiding kunnen de ex-partners ieder een eigen verzekering afsluiten. Kinderen worden op de verzekering van 1 van de ouders meeverzekerd. Vaak is dat de ouder bij wie het kind het meest verblijft. Maar de ouders kunnen hier ook afspraken over maken.