Bij de aanvraag van een hypotheek kijken we naar uw bestaande leningen
Hoe weet u welke bestaande leningen u heeft?
Centraal Beheer kijkt ook welke leningen bij BKR geregistreerd staan
Als u een hypotheek aanvraagt dan toetsen wij bij BKR de door u opgegeven leningen. En of u elke maand de aflossing en/of rente van die leningen op tijd betaalt. We gebruiken de informatie alleen om te beoordelen of u een hypotheek kunt betalen. We laten de informatie verder aan niemand zien. Dat staat ook in ons privacy statement.
Voor een Leef Hypotheek van Centraal Beheer vragen we naar de volgende schulden:
- Limieten op betaalrekeningen en creditcards
Heeft u een betaalrekening waar u rood staat of rood mag staan? Dan tellen we uw maximale limiet mee als schuld. Dit gaat om rekeningen bij banken. Heeft u een creditcard? Dan tellen we de limiet op uw creditcard ook mee.
- Persoonlijke lening of doorlopende kredieten
We kijken ook naar leningen die u misschien heeft bij andere bedrijven zoals postorderbedrijven. En heeft u een persoonlijke lening of een doorlopend krediet bij een bank of een andere geldverstrekker? Dan houden we rekening met de maandelijkse rente en aflossing voor deze leningen. Wij doen dit door te rekenen met 2% van de oorspronkelijk som van uw lopende leningen. Hoe hoger uw schuld, hoe minder u kunt lenen voor uw hypotheek.
Lost u deze leningen af voordat u uw hypotheek aanvraagt? Dan kunt u mogelijk meer lenen.
- Studieschuld
Een studieschuld heeft invloed op het bedrag dat u maximaal kunt lenen. Wij kijken naar het maandelijkse bedrag dat staat vermeld op het overzicht van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Loopt de studielening nog op omdat u nog studeert of nog niet bent gestart met aflossen? Gebruik dan het termijnbedrag volgens DUO.