Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een huis is. Het varieert van A tot G. Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst. Woningen met een G-label zijn het minst energiezuinig. Bij de verkoop van een huis is een definitief energielabel nodig. Een definitief label laat ook zien welke energiebesparende maatregelen er mogelijk zijn.
U koopt een huis
Hoe groener het energielabel, hoe energiezuiniger het huis. U kunt direct al energiebesparende maatregelen toepassen en meenemen in uw hypotheek als u uw energielabel wilt verbeteren. Of er subsidie voor aanvragen. Controleer welk energielabel een huis heeft. Afhankelijk van het energielabel van uw woning kunt u extra lenen. Neem contact op met een adviseur om de mogelijkheden te bespreken.
U verkoopt uw huis
U moet bij de overdracht van uw woning een definitief energielabel overhandigen aan de koper. Een definitief energielabel voor een eengezinswoning kost tussen de € 250,- en € 500,-. Hiervoor schakelt u een energieadviseur in. Een energielabel blijft 10 jaar geldig.
Geen energielabel nodig bij monumenten
Verkoopt u een monument, dan is een energielabel niet verplicht. En er zijn nog een paar uitzonderingen. Deze leest u op de website van de overheid.
Duurzaam wonen met zonnepanelen of isolatie
Wilt u uw huis duurzamer maken en energie besparen? Zonnepanelen of woningisolatie zijn dan goede opties. Met onze online scan ziet u meteen de mogelijkheden. En krijgt u een inschatting van de kosten en besparing.