test

Stacaravan verzekering

Uw stacaravan goed verzekeren

  • Ook als u uw stacaravan verhuurt
  • Kies een eigen risico en betaal minder premie
  • Dag en nacht bereikbaar via telefoon, e-mail, app of chat
Gaat u regelmatig voor een weekendje of langere periode naar uw stacaravan in Nederland? Dan wilt u onbezorgd genieten. Met onze Inboedelverzekering en Opstalverzekering kunt u uw stacaravan goed verzekeren tegen schade door brand, inbraak, regen, hagel of storm. De spullen in uw stacaravan verzekert u uitgebreid met onze Inboedelverzekering. 

Verzekerd in onze Woonverzekering

Verzekerd

  • Schade door brand, inbraak, regen, hagelschade of storm.
  • Planten, struiken en bomen.
  • Het glas van de stacaravan. Ook ruiten van kunststof.
  • Bestrating.
  • De tuin en tuinspullen.

Niet verzekerd

  • Geld.
  • Diefstalgevoelige spullen.
  • Schade doordat u de stacaravan verplaatst.
  • Schade door vorst als u niet het hele jaar in de stacaravan woont.
  • Schade door slecht onderhoud.
In de voorwaarden (pdf) leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Woonverzekering.

Kies hoe u uw stacaravan wilt verzekeren

Huurt u een stacaravan voor een langere aaneengesloten periode? Bijvoorbeeld om er in te wonen? Dan heeft u alleen onze Inboedelverzekering nodig. De spullen in uw tuin en het glas van de stacaravan zijn dan standaard meeverzekerd. Ook verbeteringen die u of de vorige bewoner deed zijn verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe keuken of vloer.
Naar de Inboedelverzekering
Met de Opstalverzekering verzekert u uw stacaravan tegen schade door inbraak, brand, bliksem en storm. Alles wat vast zit aan uw stacaravan en tuin is verzekerd. Bijvoorbeeld de keuken, het glas of de zonwering.
Naar de Opstalverzekering
Uw dure spullen zijn hiermee ook buiten goed verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. Zo kunt u met een gerust hart op pad in heel Nederland. 
Naar de Kostbaarheden Buitenshuisverzekering

Er zijn 3 mogelijkheden:

  • We betalen de kosten om dezelfde stacaravan nieuw te kopen. Dit noemen we nieuwwaarde. U krijgt de nieuwwaarde als de stacaravan 6 jaar of jonger is. En niet gerepareerd kan worden. De waarde van wat er nog over is van de stacaravan trekken we van dit bedrag af.
  • We betalen de waarde van vlak voor de schade. Dit heet dagwaarde. U krijgt de dagwaarde als de stacaravan ouder dan 6 jaar is. En niet gerepareerd kan worden. Of als reparatie duurder is dan de waarde van de stacaravan vlak voor de schade.
  • We betalen de reparatiekosten. Als de stacaravan gerepareerd kan worden. U ontvangt direct 50% van de reparatiekosten. De rest van het bedrag krijgt u na het insturen van de rekeningen. 

Er is ingebroken in mijn stacaravan. Is mijn schade verzekerd?

Voor een stacaravan gelden speciale regels. Uw schade is bijna altijd verzekerd als er aan de buitenkant zichtbare sporen zijn van inbraak. Wij betalen u een bedrag om schade te repareren. En u krijgt een bedrag voor uw gestolen spullen. Welk bedrag u krijgt ligt aan de leeftijd van uw spullen. Diefstalgevoelige spullen en geld zijn niet verzekerd.

Wist u dat al ruim 600.000 klanten voor onze Woonverzekering hebben gekozen?

Binnen 1 minuut berekend

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Woonverzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Woonverzekering ook in Mijn Centraal Beheer.

Afschrijvingslijst

Door de jaren heen neemt de waarde van uw spullen af. Bij het uitbetalen van uw schade houden we hier rekening mee. Hoe wij dit doen? Wij leggen het u graag uit. 

Informatiedocumenten

U ziet de belangrijkste kenmerken van onze Woonverzekering in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt dus makkelijk onze Woonverzekering vergelijken.

Bedenktijd en opzegtermijn

Als u uw polis heeft ontvangen heeft u nog 14 dagen de tijd om van de verzekering af te zien. U hoeft niet te betalen en ook geen reden op te geven. Daarna kunt u uw verzekering elk moment opzeggen. U heeft bij ons geen opzegtermijn.
Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.