Bespaar op uw energierekening met een warmtepomp

Hybride warmtepomp

Met een hybride warmtepomp verwarm je jouw huis voor een deel met stroom in plaats van met gas. Dat is goed voor je portemonnee én voor het milieu. Zeker als je zonnepanelen hebt. Lees meer over de voordelen van een hybride warmtepomp.
15 mrt 2024

Een hybride warmtepomp helpt je cv-ketel een handje

Een hybride warmtepomp is de meest gekozen warmtepomp. En wordt ook wel een hybride cv-ketel genoemd. Het is namelijk een combinatie van een warmtepomp met een cv-ketel. Hiermee verwarm je jouw huis elektrisch. Is het buiten te koud? Dan springt de cv-ketel bij om de pomp een handje te helpen. Ook zorgt de cv-ketel voor warm water uit je kranen. Zo weet je zeker dat je geen koude douche krijgt.

5 voordelen van een hybride warmtepomp 

Denk je erover om een hybride warmtepomp te kopen? Slim! Wij zetten de voordelen op een rij:

1. Een hybride cv-ketel is de goedkoopste warmtepomp

Er bestaan verschillende soorten warmtepompen: hybride, all-electric ready en all-electric. Met all-electric ready start je hybride en kun je in de toekomst volledig van het gas af. En all-electric werkt gelijk helemaal elektrisch. Wil je wel een warmtepomp maar niet te veel uitgeven? Een hybride warmtepomp is het voordeligst en zorgt voor net zo veel woongemak.

2. Een hybride warmtepomp laten installeren is eenvoudig

Je hebt geen grote verbouwing nodig om een hybride warmtepomp te laten installeren. Dit type warmtepomp kan namelijk op bijna elk bestaand systeem worden geplaatst. Het maakt ook niet uit of je wel of geen vloerverwarming hebt.
Installateurs plaatsen panelen op het dak

3. Je gasrekening wordt lager, zonder verlies van comfort

Omdat je minder gas verbruikt wordt je gasrekening lager. Dat is logisch. Met een hybride cv-ketel verbruik je namelijk meer stroom. Heb je ook zonnepanelen? Dan bespaar je al helemaal flink op je maandelijkse energiekosten. 

4. Een hybride cv-ketel is vaak een goede optie voor bestaande woningen

Een hybride warmtepomp is meestal geschikt voor goed geïsoleerde woningen. Heeft je huis een energielabel C of lager? Dan kan het verstandig zijn om eerst de isolatie te verbeteren. Met een snelle scan ontdek je gratis of jouw woning geschikt is voor een warmtepomp. 

5. Je krijgt ISDE-subsidie om een warmtepomp te kopen

Een warmtepomp installeren kost geld. Maar uiteindelijk bespaar je wel op je gasrekening. En je draagt bij aan een beter milieu. Ook krijg je subsidie van de overheid. Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) krijg je gemiddeld € 2.500,- voor een warmtepomp. Dit bedrag hangt af van het type apparaat dat je kiest.

Het hangt van je woning af hoeveel een hybride warmtepomp kost en oplevert

Natuurlijk ben je benieuwd hoeveel je nou precies bespaart met een hybride cv-ketel. Dat hangt onder andere af van je type woning. Ook dit kun je berekenen met een online scan. Hierbij gaan we uit van de gemiddelde prijs van een hybride warmtepomp. En houden we rekening met de huidige gasprijs en de kosten voor de extra stroom die je verbruikt.

Is mijn woning geschikt?

Is uw woning goed geïsoleerd? Dan is uw woning meestal geschikt voor een warmtepomp. Twijfelt u of uw woning geschikt is voor een warmtepomp? Doe dan onze scan.