Voor 10 personen
INGREDIËNTEN:
• 250 g roomboter
• 325 g basterdsuiker
• 325 ml halfvolle melk
• 750 g zelfrijzend bakmeel
• 2 tl gemberpoeder
• 2 tl backin bakpoeder
• 2 tl kaneel, gemalen
• 0,25 tl nootmuskaat
• 2 scharreleieren (M)
• 10 stukjes stemgember, fijngehakt
• 175 g rozijnen
• 175 g sinaasappelmarmelade
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Beboter de cakevorm en leg vetvrij papier op de bodem.
- Meng de boter, basterdsuiker, melk en marmelade goed door elkaar in een pan op laag vuur, tot de boter en suiker zijn gesmolten. Neem van het vuur en laat afkoelen.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel, gemengd met het bakpoeder en de kruiden, toe en mix goed door elkaar.
- Voeg de eieren, gehakte stemgember en rozijnen toe en meng tot een gladde massa.
- Giet het zachte cakedeeg in de voorbereide vorm en bak het brood 1 tot 1,5 uur in het midden van de oven.
- Laat afkoelen in de vorm.
Deze overheerlijke gembercake is het lekkerste na een paar dagen. Geniet ervan!