Wat kun je verzekeren in en om je huis?
Na een brand is je huis 1 ravage. Onder welke verzekering valt dat? Alles wat vast zit aan het huis, het huis zelf en de tuin verzeker je met een opstalverzekering. Je houten vloer, de muren en de leidingen vallen onder de opstalverzekering. Maar ook bijvoorbeeld je ingebouwde keuken, glas en de zonnepanelen op het dak.
Stel je eens voor: er is een brand in je huis. En je meubels zijn daardoor beschadigd. Dan valt dat onder de Inboedelverzekering. Dat geldt voor alle spullen in je huis. Bijvoorbeeld een laptop, schilderij, muziekinstrument, erfstuk van je oma. Maar ook je fiets in de schuur.
We nemen heel wat kostbare spullen mee naar buiten. Denk aan een zonnebril, horloge, camera, telefoon, tablet of laptop. Verlies je je zonnebril of beschadig je je telefoon? Je waardevolle spullen zijn buiten verzekerd tegen diefstal, verlies of schade met de Kostbaarheden Buitenshuisverzekering.
Je zoontje roetsjt met zijn kinderfietsje langs een geparkeerde auto. Of je dochter is buiten lekker aan het voetballen. De bal vliegt per ongeluk door het raam van de buren. Ai, je wilt natuurlijk wel vrienden blijven met je nieuwe buren. Schade die jij of je kind aan (spullen van) een ander veroorzaakt is verzekerd met een Aansprakelijkheidsverzekering. Gaat de bal per ongeluk door je eigen raam? Dan is dat verzekerd met de Opstalverzekering.
Goed onderhoud zorgt ervoor dat je goed verzekerd blijft. En voorkomt gedoe en onnodige kosten in de toekomst door schade. Wil je weten wat je huis aan onderhoud nodig heeft? We helpen je graag op weg met tips en stappenplannen.
Je vindt een webshop die voor een leuke prijs mooie tapijten aanbiedt. Je betaalt je bestelling. Maar de webwinkel levert het tapijt nooit. De Rechtsbijstandverzekering (Consument en wonen) kan helpen als je bent opgelicht. Of heb je ruzie met je buren over een schutting? Dan kun je rekenen op juridische hulp met de Rechtsbijstandverzekering (module consument en wonen).
Een Overlijdensrisicoverzekering kan ook nuttig zijn. Je denkt er misschien liever niet aan, maar zo zorg je ervoor dat je nabestaanden (een deel van) de hypotheek kunnen blijven betalen of aflossen als je overlijdt. Deze verzekering is niet wettelijk verplicht maar sommige hypotheekverstrekkers vragen er wel om.