Wat zijn cyberrisico’s?
Wat zijn de meest voorkomende cyberincidenten?
Cyberrisico's zijn het gevolg van verschillende incidenten. Hieronder noemen we de meest voorkomende incidenten. Vaak komen deze samen voor.
Cyberafpersing
Bij cyberafpersing vragen aanvallers om een geldbedrag in ruil voor het vrijgeven van bestanden of het computersysteem. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van ransomware.
Ransomware
Ransomware is de bekendste vorm van malware. Deze kwaadaardige software versleutelt bedrijfsgegevens zodat ze niet meer leesbaar of bruikbaar zijn.
Datalekken
De AVG stelt strenge eisen aan de verwerking van persoonsgegevens. Bij verlies, diefstal of onrechtmatige verwerking van deze gegevens spreken we van een datalek.
Spookfacturen
Spookfacturen zijn facturen voor producten of diensten die nooit geleverd zijn. Vaak komen de facturen van niet-bestaande bedrijven. Het rekeningnummer staat op naam van oplichters.
Defacing
Bij een defacing-aanval veranderen hackers de inhoud van een webpagina. Ze proberen zo activistische boodschappen te verspreiden of het imago van een bedrijf te beschadigen.
E-fraude
E-fraude is een digitale vorm van fraude waarbij oplichters geld, producten of diensten verkrijgen zonder te betalen of iets terug te doen. Ze gebruiken vaak een valse identiteit om de pakkans te verkleinen.
Dos/DDoS
Een Dos (Denial-of Service) of DDoS (Distributed Denial-of Service) aanval is een cyberaanval waarbij hackers een server overladen met verzoeken. De server raakt hierdoor overbelast en valt uit.
Identiteitsfraude
Bij identiteitsfraude neemt de aanvaller de identiteit aan van een ander. Bijvoorbeeld om toegang te krijgen tot gevoelige informatie, om goederen te bestellen zonder te betalen of om iemands reputatie te beschadigen.
Phishing
Bij phishing probeert een aanvaller gevoelige informatie zoals inloggegevens te verkrijgen. Het slachtoffer wordt door een mail naar een valse website gelokt om in te loggen. De website lijkt vaak op een bekende website.
Spam
Spam is een verzamelnaam voor alle ongewenste e-mail. De verzender probeert vaak iets te verkopen of (inlog) gegevens te verkrijgen. Spam bevat vaak met malware besmette bijlagen of links naar kwaadaardige websites.
Controleer uw cyberveiligheid
Is uw bedrijf beschermd tegen cyberrisico’s? Vul de checklist in om te zien hoe goed u beveiligd bent. Of download ons e-book Cyber Check en lees welke maatregelen u nog kunt nemen.
E-book Cyber Check
Centraal Beheer deed onderzoek naar de feiten en cijfers over cyberrisico’s voor bedrijven. In dit e-book vindt u tips om de kans op cybercriminaliteit te verkleinen.
Cyberchecklist
Met deze checklist controleert u eenvoudig uw ICT-beveiliging. En weet u welke maatregelen u kunt nemen om uw bedrijf tegen risico’s te beschermen.
AVG-Checklist
Databeveiliging is een belangrijk thema binnen de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming). Met deze praktische checklist ziet u of u aan de AVG voldoet.
Onze oplossingen
Cyberverzekering
Met onze cyberverzekering voor mkb-ondernemers bent u goed verzekerd voor schade via netwerken, systemen en internet.
Hacktest online systemen
Krijg inzicht in de veiligheid van uw websites en online systemen met een hacktest. Deze vulnerability scan met expertadvies levert u meer gemoedsrust op.
Lees meer over cybersecurity en cybercrime
‘Bij mij valt er toch niets te halen voor cybercriminelen?’ Toch wel, want klantdata is van onschatbare waarde.
Bescherm uw klantdata tegen phishing
5 tips om de cyberveiligheid van uw uitzendorganisatie te vergroten
Digitale misdaad neemt al jaren toe. Wat kunt u doen om te voorkomen dat u het overkomt?
Neem maatregelen tegen cyberaanvallen door ex-werknemers
Het is steeds makkelijker grote schade aan te richten aan digitale systemen. Helemaal met interne kennis.
‘Een worm in mijn netwerk door malware?’ Cybercriminaliteit is overal. En niet alleen grote bedrijven zijn doelwit.
Computervirus legt systemen plat
Bescherm u tegen een DDoS-aanval
‘Een DDoS-aanval? Daar hoeven toch alleen overheden zich druk om te maken?’ Helaas niet, steeds meer grote én kleine bedrijven worden slachtoffer.
Voorkom een cyberaanval via een valse internetverbinding
Even doorwerken via de wifi in het café kan toch wel?’ Beter van niet. Want niet iedere verbinding is veilig.
Waarom Centraal Beheer als uw cyberpartner?
- Kies zelf de Cyberoplossingen die het beste bij uw bedrijf passen
- Krijg ondersteuning van experts met jarenlange ervaring op het gebied van cybersecurity
- Ook als u nog geen klant bij ons bent, kunt u gebruik maken van onze Cyberoplossingen
Ervaring met verzekeringen èn diensten voor ondernemers
Ondernemers helpen doen we al meer dan 100 jaar. Met verzekeringen, maar ook steeds vaker met diensten die ervoor zorgen dat u kunt doen wat u het liefste doet: ondernemen. En dat gebeurt steeds vaker online. Met onze oplossingen helpen we uw cyberrisico's te verkleinen. En zorgen we dat u gewoon door kunt gaan met ondernemen als er toch een keer iets misgaat.