Zzp AOV Centraal Beheer Zakelijk

Arbeids­ongeschiktheids­verzekering (AOV) zzp

De verzekering voor zzp’ers voor inkomen bij ziekte en arbeids­ongeschikt­heid

  • 35% korting op uw premie in het eerste jaar
  • Direct online af te sluiten zonder hoge advies­kosten
  • Verzekerd voor uw eigen beroep
Vragen? Onze specialisten helpen u graag verder.
Van 8.00 uur tot 17.30 uur

Wat is een arbeids­ongeschiktheids­verzekering voor zzp’ers?

Een arbeids­ongeschiktheids­verzekering voor zzp’ers zorgt voor een maandelijks inkomen wanneer u door ziekte of een ongeval (tijdelijk) niet kunt werken. U krijgt via uw AOV dan een maandelijkse uitkering.

Is een arbeids­ongeschiktheids­verzekering verplicht voor zzp'ers?

Nee, zzp’ers zijn op dit moment niet verplicht om zich te verzekeren tegen arbeids­ongeschikt­heid. Een AOV is daarom nog niet wettelijk verplicht. Dit gaat in de komende jaren wel veranderen. Lees meer over de aankomende verplichte AOV voor zzp’ers.

De voordelen van een AOV verzekering voor zzp’ers bij Centraal Beheer

Flexibel online afsluiten

Bij Centraal Beheer sluit u direct zelf een AOV af. U bepaalt de hoogte van uw uitkering, uw eigen risico en de eind­leeftijd. Natuurlijk kunt u uw verzekering op elk moment aanpassen aan uw situatie.

Verzekerd voor uw eigen beroep

U verzekert bij Centraal Beheer het inkomen uit uw beroep. Ook als u ander werk kunt doen, krijgt u bij arbeids­ongeschikt­heid een uitkering. 

Vast aanspreekpunt

Bij arbeids­ongeschikt­heid staat u er niet alleen voor. Met onze AOV voor zzp’ers helpen we u om zo snel mogelijk te herstellen, of zo mogelijk passend werk te vinden. We werken samen met verschillende arbeids­deskundigen en bedrijfs­deskundigen.

Wat verzekert onze Arbeids­ongeschikt­heids­verzekering?

Uw inkomen is verzekerd:

  • Bij lichamelijke of psychische klachten die medisch vastgesteld zijn
  • Bij arbeidsongeschiktheid na een ongeval op werk, thuis, tijdens het sporten of op vakantie
  • Bij zwangerschap, vanaf 1 jaar na de start van uw verzekering (bij AOV Compleet)

Uw inkomen is niet verzekerd:

  • Bij klachten die niet medisch vastgesteld kunnen worden door een arts
  • Bij minder dan 25% arbeidsongeschiktheid
  • Bij expres opgelopen letsel
In de voorwaarden leest u alles over de verzekering. Ook hebben wij een handige brochure waarin u meer leest over de AOV in het algemeen en onze mogelijkheden zoals preventiediensten en hulp bij re-integratie.

Onze opties voor een AOV zzp:

AOV Compleet

Helemaal naar eigen inzicht in te regelen met een uitkerings­duur tot eind­leeftijd

AOV Kort & Krachtig

Kortlopende AOV met een beperkte eigen­risico­periode en beperkte uitkerings­duur

Collectieve AOV

Ontdek wat er nog meer mogelijk is in samen­werking met andere ondernemers

Welke AOV past bij u?

AOV-keuzehulp

Doe de test!

U bent niet voor niets eigen baas. Daarom bepaalt u bij onze AOV altijd zelf uw eigenrisicoperiode, uitkeringsduur en hoogte van het verzekerd bedrag. Maar welke AOV past het beste bij u?

Wat kost een AOV voor zzp'ers?

Bij Centraal Beheer bepaalt u de hoogte van uw uitkering zelf. Dit heeft invloed op uw premie. Meestal is de uitkering 80% van uw jaarinkomen, maar u kunt ook kiezen voor een hoger of lager percentage. Bij een hoger percentage betaalt u meer premie. Bij een lagere uitkering betaalt u minder premie.

Om de hoogte van uw uitkering te bepalen, houdt u rekening met de volgende factoren:

  • Houdt u dezelfde lasten als nu, of worden deze lager?
  • Welke levensstandaard wilt u behouden bij arbeidsongeschiktheid?
  • Heeft u kans op extra kosten wanneer u arbeidsongeschikt raakt?
Gemiddeld heeft een arbeids­ongeschiktheids­verzekering met een tijdelijke uitkerings­duur een startpremie van € 90,- bruto per maand. De gemiddelde startpremie van een AOV met een uitkerings­duur tot eindleeftijd ligt rond de € 225,- bruto per maand.

Veelgestelde vragen van zzp’ers over de arbeids­ongeschiktheids­verzekering 

AOV specialist Ramon Wickerhoff beantwoordt uw vragen

Moet ik mij als zzp’er verzekeren tegen arbeids­ongeschikt­heid?

Ramon: “Heeft u als zzp’er niets geregeld bij arbeids­ongeschik­theid? Dan heeft u alleen recht op een bijstands­uitkering. Maar eerst moet u uw buffer opmaken. Terwijl u die misschien wel voor iets anders had gereserveerd.

Als zelfstandig ondernemer bent u dus zelf verantwoordelijk voor een financieel vangnet bij ziekte of een ongeval. Om een inkomen te houden als u arbeids­ongeschikt raakt kunt u een arbeids­ongeschiktheids­verzekering voor zzp’ers afsluiten. In bepaalde gevallen kunt u zich verzekeren bij het UWV of aanhaken bij een Broodfonds. Dit bepaalt u zelf.

Twijfelt u of u een verzekering tegen arbeidsongeschiktheid nodig heeft? Met deze tool krijgt u een handig overzicht van uw inkomsten als u arbeidsongeschikt raakt.”

Doe de check >

Wat gebeurt er als ik arbeidsongeschikt raak en een AOV heb afgesloten bij Centraal Beheer?

Heeft u wel een arbeids­ongeschiktheids­verzekering voor zelfstandigen afgesloten? Lees meer over de uitkering bij een AOV.

Hoe zit het met hulp bij preventie en re-integratie?

Als zzp’er staat u er bij Centraal Beheer nooit alleen voor. Ons team van specialisten staat voor u klaar om te helpen bij het voorkomen van arbeids­ongeschikt­heid met onze preventiediensten. Bekijk ook dit voorbeeld van zzp’er John Verbeek: de herstart van een arbeidsongeschikte zzp’er.

Is de AOV-premie voor zzp’ers fiscaal aftrekbaar?

Ja, de AOV-premie is fiscaal aftrekbaar. Als zzp’er moet u wel ondernemer zijn voor de inkomsten­belasting. Dit betekent dat De Belastingdienst u als ondernemer ziet. Of dat zo is kunt u controleren via deze pagina: Ondernemers­check Belastingdienst.

Afhankelijk van uw inkomen, krijgt u tussen de 35% en 52% terug. Wilt u een rekenvoorbeeld bekijken? Lees dan hier verder: is de arbeids­ongeschiktheids­verzekering aftrekbaar?

Wat is het verschil tussen passende arbeid en beroeps­arbeids­ongeschiktheid? Wat verzekert u bij Centraal Beheer?

Een AOV uitkering kan op basis van passende arbeid of beroeps­arbeids­ongeschiktheid zijn. Het verschil tussen deze 2 opties is of de verzekeraar u kan verplichten om passend werk te accepteren in geval van (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid.

Bij passende arbeid kan de verzekeraar u verplichten om een vervangende functie te accepteren als u (gedeeltelijk) arbeids­ongeschikt bent. Bij beroeps­arbeids­ongeschiktheid kijkt de verzekeraar alleen of u uw beroep nog (gedeeltelijk) kunt uitoefenen. Wanneer u dit niet meer (gedeeltelijk) kunt uitoefenen keert de verzekeraar uit.

Bij Centraal Beheer bent u verzekerd op basis van beroeps­arbeids­ongeschiktheid. Lees meer over waar u op moet letten op onze AOV vergelijken pagina.

AOV survivalgids voor zzp’ers

Speciaal voor zzp'ers en freelancers hebben we de AOV Survivalgids gemaakt. Deze gids staat vol met feiten en fabels over de AOV en verhalen van andere ondernemers.

Bedankt voor het downloaden van de AOV Survivalgids. U kunt de gids direct bekijken. Ook ontvangt u de gids per mail. Zo kunt u deze ook op een later moment lezen.